fiskskålen

det regnar, jag har pms, jag har omtenta imorgon och ansträngningarna jag gjort för att både kunna redovisa och tenta var helt förgäves. jag ät trött, stressad, utsliten och oengagerad. jag orkar inte just nu, vill mest bara gråta.

jag vill till sri lanka och få göra viktiga saker på riktigt. jag vill inte fjanta runt i den akademiska bubblan där en lag med förabeten är på 5 sidor och det största problemet är hur man ska undvika ett U på tentan. jag är less på det här nu, jag vill ut och bort. att professorer blir världsfrånvända är inte konstigt, de lever konstant i bubblan. vakna upp och se på världen utanför! det är dit jag vill, till det stället där man får göra saker på riktigt.

vänner för livet

var och brunchade med 2-metersmannen idag på kompott. bredvid oss satt 4 tjejer som hade pluggat på juristlinjen och alla verkade göra olka saker. de träffades antagligen för första gången på ett år. jag såg mig och mina vänner sitta där 2010 och prata om den som var gravid, jämföra arbeten och säga "vi måste ses oftare". framförallt var det kul att se att man kan hålla kontakten även efter studierna. fin framtid man går till mötes =)

ses på andra sidan

jag tycker ju att en databas borde kunna visa texterna den innehåller, speciellt när jag behöver dem.

mitt liv kan just nu sammanfattas i ett ord: stress. jag har ingen aning om hur jag ska hinna med mitt liv fram tills terminslut. det är väl dags att göra ett av mina berömda scheman som jag ändå aldrig håller. det är mycket som ska hinnas med på kort tid så om ni inte ser mig förrän den 8 juni är det bara att stå ut. efter det är jag all yours igen.

allt är bara du

jag kan sitta och titta på dig i timmar när du pluggar. din koncentration, din fokusering, förmågan att stänga ute allt annat runt omkring. ibland sträcker du på dig och drar handen över håret, ibland kommer en bra låt i playlisten och då börjar du digga. trummar lite, mimar med fast du inte kan texten. jag blir lite avundsjuk på att du kan försvinna bort sådär. jag är så okoncentrerad så jag bara sitter och tittar på dig när jag egentligen borde göra annat. men så är det. det finns inte mycket jag hellre skulle göra än att få sitta och titta på dig dagarna i ända. se dig plugga, laga mat, diska, bara vara du. så länge jag får det är bra, då spelar det andra inte så stor roll.

det tar ju aldrig slut!

jag är så less.

att behöva vara på uni efter biblioteket har stängt borde fan vara olagligt. jag har numera frångått att vara heltidsstudent. jag benämner mig numera alltidsstudent som förväntas vara tillgänglig för undervisning, grupparbete och hemtentor dygnet runt, varje dag i veckan, oberoende av att det är en röd dag. you gotta' love it!