tonårssmärta

det är ganska kallt i min lägenhet just nu, men även ganska rent. klockan är elva och jag längtar mest efter sängen.



jag vill skriva svårmodiga tonårsdikter igen. de är så fina i sin enkelhet i synen på livet. allt är smärta.

jag försöker att inte se det så längre. jag försöker att inget ska göra ont och att ljusglimtarna i vardagen är det viktiga. men mycket är fortfarande smärta. sådant som inte alltid borde vara det. sådant som är ångest egentligen och som då på riktigt är något annat. det jobbiga är att till och med glädje kan vara smärta. den dåliga smärtan. i sådana stunder har jag svårt att tycka om mig själv. men jag jobbar på det varje dag för det är viktigt att tycka om sig själv. ibland blir livet lättare då.

de stora frågorna

 ett av livets stora mysterier är hur man kan ha det teoretiskt bra men må skit.

jag har:

  • en lillebror som jag tycker om mer och mer för varje år
  • en pojkvän som jag älskar
  • fantastiska vänner (när jag väl träffar dem)
  • en mysig katt
  • ett stimulerande jobb
  • en utbildning som slår det mesta
  • lägenhet i centrala stockholm
  • mat på bordet
  • två underbara föräldrar som fortfarande är gifta

osv. men ändå så är allt skit och jag vill bara hem och dra täcket över huvudet och sparka på katten. jag kan inte förstå hur det går ihop. jag BORDE ju må fucking great. jag känner mig verkligen som en bortskämd snorunge som har allt men ändå inte är nöjd. men jag vill ju vara nöjd med det jag har, vilket jag är. jag mår bara inte bra med det jag är nöjd med. 

egentligen så ska jag väl sitta på ett absurt uttråkande jobb, det enda som jag gör på fritiden är att träna och träffa vänner och pojkvän och så ska det vara bra. då mår jag bra. men jag vill inte ha det så. jag vill ha allt. men då känner jag att jag inte räcker till. det är kanske det som är problemet. jag kan aldrig vara den jag vill vara.  




så rik blir jag

löpsedeln på aftonbladet idag lyder: så mycket får DU i plånboken efter skattesänkningen!

ja, jag vet inte för det jag funderar över är: så mycket mindre får SAMHÄLLET efter skattesänkningen! kommunens budget minskar och följden av detta är såklart att mindre pengar går tillbaka till skola, äldreomsorg, fritidsområden osv. men å andra sidan kommer det inte finnas så mycket kvar av det allmänna efter den här mandatperioden så min oro över just den här punkten kanske är lite överdriven.

istället får jag fundera på om jag verkligen vill flytta in i en nyligen ombildad fastighet eftersom den som tidigare bodde i lägenheten inte hade råd att betala räntan på lånet som gavs till denne trots att den helt klart inte hade råd. men, som jag sagt förr, det viktiga är väl inte att man har någonstans att bo utan att man faktiskt äger bostaden, om det så bara är en papperskartong. eller så går tankarna till den dagen jag har barn i skolåldern. då får jag välja mellan fem olika friskolor som jag dessutom måste ha ställt barnet i kö för innan det ens var påtänkt för att få en plats. för att inte tala om den ständiga oron för att barnet inte har utbildade pedagoger till lärare och det faktum att eftersom det är ett företag kan skolan fakiskt gå i konkurs.

men mer i plånboken, det får jag nog. i ett halvår till, för sen är det tillbaks till CSN. men jag kan ju jobba extra utanför mina heltidsstudier och bränna ut mig igen. det är väl det som krävs för att unna sig den lyxkonsumtionen det innebär att ha hela jeans och underkläder köpta på H&M.


allergi del 3

ja.. då har man pratat med läkaren som med största sannolikhet tror att det är kattallergi. det gör mig väldigt ledsen. jag vill ha mogge nu och framförallt katt i framtiden. det suger fett alltså. jag får väl joina mig till fag hag och leta alternativa husdjur. förhoppningsvis är det bara katter jag är allergisk mot så jag kan skaffa hund när jag blir pensionär.

livet går inte riktigt som jag vill för tillfället. kan bero på att jag är så dålig på att glida med och leva i nuet. kan bero på att jag känner att jag vill plugga egentligen. fast hade jag pluggat hade jag velat göra det här.


BiB-kväll på fredag och amphiox på lördag. kan bli en bra helg trots allt! jag hoppas på det.

stå upp!

jag är jättehungrig och på grund av vanlig drottning kokos-klantighet så kanske min och pojkvännens annars så mysiga kväll blir förstörd av en människa jag inte alls tycker om. jag hoppas han fattade hinten. man vet aldrig med konstiga människor.

i alla fall står dinner and stand-up på schemat ikväll. ska bli mysigt fastän jag är helt slut. trötthet kan bero på allergi. det kan alltså bero på mogge. eller kan det bero på väggen bredvid min dator där det sitter ett fönster som läcker in. jag ska gå och testa mig. snarast möjligt. jag vill behålla katten. så är det. jag älskar att ha någon där när jag kommer hem som alltid är där och inte dyker upp klockan 23 efter att ha druckit öl med polarna. lite villkorslös kärlek.

moggelito in da house

jag har världens gosigaste katt på tillfälligt (som kan bli permanent) besök. är dock orolig för att jag eventuellt är allergisk. det svider lite i mina ögon när jag är hemma så jag ska ha honom på besök ett tag och så får jag bestämma mig om typ tre veckor. men det vore trevligt med ett husdjur. framförallt så blev jag av någon konstig anledning mer kär 2mm när han satt och lekte med kattkraken. ah well. mogge är på besök och vi får se om han stannar.