the ex-factor

jag stör mig. jag stör mig på att hans ex är hemma. jag stör mig på att de hade en inplanerad fika (som aldrig blev av) och att hans anledning var att "hon har kommit hem nu". vad är det för anledning? det är många människor som kommer hem men bara för det så behöver man inte träffa dem bara dagar senare.

jag vet vad det är som stör mig:
1. han sa inte att de skulle träffas
2. jag vet inte varför det är så viktigt att träffa henne. men det är så viktigt att det inte spelar någon roll vad jag tycker om saken, han kommer träffa henne ändå.

jag förstår inte varför. den enda anledningen jag kan komma på är att han vill bevisa för sig själv att det inte finns några känslor kvar. dålig anledning. nu är det väl så att han bara vill träffa en person som var en del av hans liv i fem år och jag vet inte varför jag inte bara kan låta honom göra det utan att göra en så stor grej av det. men eftersom det känns så mycket att han ska träffa henne måste jag göra en grej av det, för min egen skull, annars är det att ta ett steg tillbaka in i mitt gamla mönster. det vill jag inte.


nu låter det som om allt är dåligt, men det är det inte. han är fortfarande världens bästa, jag förstår bara inte alltid hur han tänker.

ocharmtrollet

jag hatar att känna såhär. jag känner mig oprioriterad, lite oduglig och allmänt okunnig. vi har knappt tid att ses och när vi väl gör det så pratar han bara om sin matte och alla styrelser han sitter/ska sitta i. han pluggar trippelt (not kidding) och sitter i typ fyra styrelser. nästa år ska han antagligen sitta i forum syds styrelse, något som skulle vara en dröm för mig. det känns som om han inkräktar på min dröm, det som jag alltid (?) har velat göra och har antagligen mycket större möjlighet att få göra det också eftersom han har en mycket ovanligare utbildning än mig. ja, jag är avundsjuk och det är fruktansvärt ocharmigt. jag vill också göra allt som han gör. men framförallt vill jag att han ska lägga ner lite av sitt engagemang och lägga mer tid på mig. jag skiter i om det är barnsligt och själviskt, det är det jag känner.

man skulle alltså blivit ekonom...

jag vet inte om det är meningen att man ska känna såhär när man börjar se slutet av sin utbildning, men jag börjar undra om jag verkligen vet vad jag vill. vill jag bli folkrättsjurist, en sann idealist som ensam ska försöka rädda världen? eller vill jag bli arbetsrättare och kämpa för dem som kanske inte kan själv?

helst av allt vill jag fixa saker: fester, events, festivaler, men hur mycket cred är det egentligen? hur kan jag göra världen lite bättre genom få människor fulla på ett snyggt sätt? och vill jag verkligen fastna i bröllopfixarfällan? jag skulle dö om jag var tvungen att göra att rosa bröllop.

jag får väl hoppas att även ideella organisationer behöver någon som kan fixa deras events.

gaah, jag vill bli en pr-människa! the horror.

sommaren är kort

det har varit sommarbesök i stockholm idag. folk tog på sig tunna kläder och begav sig till parker för att lapa sol. jag och spanky lunchade på lewan på rörstrandsgatan för att sedan sitta i vasaparken och snacka skit. eller snacka förhållande. känns konstigt att göra det med honom på det här sättet, men samtidigt väldigt bra. nu får vi se vem som gör vad först, men jag tror han kommer komma först med dem mesta.

jag kom precis hem från en grillkväll. blev lite spontant sådär. hade egentligen inga planer för kvällen så det var väldigt nice att träffa lite folk. känns konstigt att göra saker och ting såhär spontant utan att konsultera någon annan. skönt på ett sätt, men jag saknar 2metersmannen något fruktansvärt. jag tycker han ska komma hem nu. pratade med honom precis och det gjorde ju inte saken bättre. jag vill bara prata med honom, få ta på honom, titta på honom. men det är mindre än två dygn kvar nu, det kan jag stå ut med. jävla i-landsproblem. känner mig extremt privilgierad. sakna någon så det gör ont är det inte många som får. lucky me.

Ja, Anna, jag gjorde det (fast jag vet att jag inte är den Lisa)

TIO FÖRSTA
Första bästa kompis: Peter, pappas kollegas son.
Första bil: Räknas leksaksbilar?
Första kärlek: Robin i tvåan.
Första husdjur: Förutom otaliga dammråttor, hunden Betty.
Första semester: Jul i Norge, 6 månader gammal.
Första jobb: Sommarlovet mellan 8an och 9an, kommunaljobb på äldreboende. Aldrig mer!
Första köpta skiva: Fugees - The Refugee Camp
Första riktiga kärlek: David.
Första piercing: Tog hål i öronen i fyran.
Första konsert: Rocktåget 8 år gammal. Älskade Lisa Nilsson.

NIO SENASTE
Senaste alkoholdrycken: Starköl på påskafton.
Senaste bilfärd: I söndags från ena sidan Skåne till andra.
Senaste filmen du såg: How to lose a guy in ten days
Senaste ringda telefonsamtal: Kattis (och det var en handsfree =))
Senaste bubbelbadet: Säkert 15 år sedan, i Åkarp.
Senaste spelade cd: Damien Rice - O
Senaste kyss: Måndags.
Senaste gången du grät: Typ två veckor sedan
Senaste måltiden: Kelda tomatsoppa med fetaost, torr avokado och bröd.

ÅTTA HAR DU NÅNSIN
Dejtat en av dina bästa kompisar: Ja, och det gick ju som det gick.
Blivit raggad på av bra kompis flickvän/pojkvän: Nej.
Blivit kär vid första ögonkastet: Nej.
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja.
Fått ditt hjärta krossat: Ja.
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej.
Haft ett one night stand: Ja.
Busringt till någon: Ja.

SJU SAKER DU HAR PÅ DIG JUST NU
1. Grön träningstop
2. Svarta stora And 1-shorts
3. Blått linne
4. Svarta Nikebyxor.
5. Blå munktröja.
6. Blekrosa strumpor
7. Ett lager torkat svett (ska snart duscha)

SEX SAKER DU GJORT IDAG
1. Pratat med 2metersmannen i Kosice på MSN =)
2. Pluggat på SP
3. Pratat med mamma
4. Försovit mig
5. Fått jobb på STS
6. Tränat

FEM FAVORITSAKER UTAN RANGORDNING
1. Min säng
2. Min iPod
3. Min växande sneakerssamling
4. Min väntande födelsedagspresent från Lillebror
5. MIn dator

FYRA KOMPISAR DU KAN BERÄTTA ALLT FÖR
1. Fag Hag
2. Seedy
3. Spanks
4. 2metersmannen (ja, han får faktikst vara med på listan)

TRE VAL
Blått eller rött? So red.
Sommar eller vinter? Sommar!
Choklad eller chips? Choklad, alltid.

TVÅ SAKER ATT GÖRA INNAN DU DÖR
1. Få barn
2. Dö lycklig (är det verkligen innan jag dör???)

EN SAK DU ÅNGRAR
Dejta min bästa kompis. Förlorade honom på köpet.

miss you

nu har min 2metersman varit borta i ett dygn och jag saknar saknar saknar honom. med hela kroppen. ändå är det sex jävla dagar kvar. men det är bra att sakna varandra. säger vi.


babyboom

seedys kompis fick en son igår. hon är lika gammal som mig och har nu fått sitt första, planerade, barn. jag vet inte om jag ska känna att jag ligger efter eller att jag faktiskt tar mig tid att göra det jag vill innan barn och liknande kommer in i bilden. men var sak har sin tid antar jag, så barnen får vänta. jag kläckte iaf ur mig igår att när 2-metersmannen kommer hem från sina utlandsstudier och ska köpa lägenhet, så flyttar jag in. hans replik var att vi köper väl en lägenhet tillsammans? scary scary, men yes please =)

vi överlevde iaf helgen i vitemölla med bravur. han tycker om mina föräldrar, de är tydligen coola. so far so good.

jag är livrädd för att jag sitter och fantiserar ihop en framtid som aldrig kommer hända. 2mm är övertygad om att vi kommer hålla, bara vi pratar med varandra, men jag vågar inte tro lika stenhårt, bara hoppas.

bbb - bored beyond belief

jag är uttråkad. jag borde egentligen läsa en lång artikel för att kunna svara på en multiple choice-fråga, men jag orkar inte. det är så tråkigt. eller det är inte det egentligen det är bara eftersom man måste som det är bbb. men snart är det dags att gå, om 35 min blir jag och 2-metersmannen utslängda från sp.

 jag vet att det är mycket skola nu i bloggen, men det är typ det som händer i mitt liv. men nu börjar jag hinna ikapp mitt liv, så snart kanske det kommer lite intressanta saker. det som kommer hända inom den närmsta framtiden är:

- vitemölla nästa helg
- 2mm åker bort i en vecka efter det =(
- helgen efter det - basket cup i eskilstuna. vi kommer få storstryk.
- det närmar sig kårvalet och (jag vet fortfarande inte hur det gick till) jag är engagerad i det hela. tyvärr är det roligt.
- senast 14 april vet jag om det blir jag och night capen framöver.
- plugga plugga plugga. 14 maj slutar jag plugga dubbelt

och så är jag förkyld igen. sista gången den här terminen hoppas jag på.